Orvosi koplalás visszér ellen

BIOCOM REG-ENOR AZ ORVOS SZERINT: koplalás nélkül fogyaszt!

Kedves Látogatók! Ezen az oldalon a gasztroenterológia és a hepatológia tárgykörébe tartozó kérdéseket tehetnek fel. A beérkező levelek igen nagy száma miatt sajnos nem tudok minden kérdésre válaszolni.

A Nő lába a Nő fegyvere

Előnyben részesítem a publikus kérdéseket és azokat, amelyekre válaszolva úgy érzem orvosi koplalás visszér ellen segíteni tudok. Kérem vegyék figyelembe, hogy levelezéssel nem lehet az orvosi vizsgálatot kiváltani és távolról nem lehet korrekt módon diagnózist megállapítani, kivizsgálást irányítani, illetve kezelésekről dönteni.

Gyerekekkel kapcsolatos kérdéseikkel kérem forduljanak gyerek gasztroenterológushoz, illetve gyerek hepatológushoz. Megértésüket köszönöm! Kérdések és válaszok Új kérdés Kedves Doktor Úr!

Évente kontroll UH. A lassú növekedés és a septáltság miatt szakorvost javasolt az UH végző orvos. Kell aggódnom emiatt, illetve doktor úrnak mi a véleménye? Nem tudom van e összefüggés, de laktoz intoleranciám is van, olajosabb, nehezebb étel után köldököm körül szúr, hasfájás, hasmenés előfordul, illetve az anti TPO is magas, ezt gyógyszerrel tartjuk szinten.

Előre is köszönöm válaszát. Kedves Kérdező! Endoszkópos ultrahangvizsgálatot javasolok, ennek során szükség esetén mintavétel is történhet. Ezek eredménye alapján lehet dönteni a további teendőkről. Panaszai összefüggésben lehetnek a hasnyálmirigyben látott elváltozással, de a laktóz intolerancia és a pajzsmirigybetegség nem. Üdvözlettel dr. Péter Zoltán Tisztetlt Főorvos Úr! Vastagbéltükrözés történt véres hasmenés miatt. A szövettani eredmény az alábbi.

A szöveti kép nem specifikus.

Vitalitás tippek a Vitallandtól

Kérdésem, hogy kell-e aggódnom, mit jelent ez a lelet? Köszönöm válaszát! Tisztelt Kérdező! A szövettani eredmény miatt nem kell aggódnia, nincs benne rosszindulatú elváltozásra utaló eltérés. Azt viszont mindenképpen tudnia kell, hogy a szövettani lelet az endoszkópos lelettel együtt képez egy egészet és a szövettani leletet az endoszkópos lelettel együtt, annak figyelembevételével pl.

orvosi koplalás visszér ellen

Ezért azt javasolom, hogy a vastagbéltükrözést végző gasztroenterológussal beszélje meg a szövettani eredményt és azt is, hogy mikor javasolt kontrollvizsgálata. Akkor kb.

A visszér nélküli szép lábak titka!

Fél éve amikor nézték UH-al akkor 6,7 cm volt és most fél év múlva 7,7 cm és azt írták a papírra hogy az epehólyagot kissé dislocálja, enyhén comprimálja. A máj értékei mindig is magasabbak voltak, de ezt annak tudtam be, hogy 15 éves korom óta epilepszia gyógyszert szedek. Lehet esetleg ettől magasabb a máj érték? Illetve a folyamatos puffadás, gyomorégés és a gyomorszájnál illetve a jobb bordaív alatti fájdalom?

Előre is köszönöm válaszát!

Végleges fogyás az orvosi ADF-diétával - Fogyókúra | Femina

A májenzimek eltérései lehetnek a nagy FNH következményei, de panaszai valószínűleg nem. Ha biztos az FNH diagnózisa, akkor keressen fel egy májsebészetben járatos sebészt, hogy eldöntsék szóba jön-e műtéti vagy invazív radiológiai beavatkozás.

Ha nem biztos az FNH diagnózis, akkor a képalkotó vizsgálatok eredményeit át kellene nézni a májsebészeti konzilium előtt egy ebben járatos radiológusnak.

orvosi koplalás visszér ellen

Péter Zoltán Jó napot kivanok! Szeretném tudni mit lehet csinalni. Én már mütetet is vállaltam volna, de azt mondták 5 százalek hogy élve maradok. Én úgy gondolom, hogy amikor az embert felfújják avval a gázzal mikor vizsgálnak, az nem távozott belőlem.

Nagyné Tisztelt Nagyné! Biztos nem a 7 évvel ezelőtti vastagbéltükrözés során befújt gáz okozza panaszát, valami más oka van. Péter Zoltán Tisztelt Főorvos Úr! Másfél évvel ezelőtt felismert 2 mm-es epehólyag polipom most elvégzett kontroll ultrahang vizsgálaton 6 mm-esnek mutatkozott.

  • Egészséges életmóddal a visszér ellen! – SPEEDFIT
  • A Nő lába a Nő fegyvere …avagy a vonzó virgácsok titka A piócával gyógyítók ideje már régen lejárt, de a hirudin áldásairól azért még nem feltétlenül kell lemondania.
  • Koplalás - Tudástár
  • Alultápláltságot jelent.

Az ultrahang vizsgálatot végző orvos szerint nincs semmi tennivalóm a későbbi újabb kontrollon kívül, engem azonban nyugtalanít a polip gyors? Szeretném tisztelettel kérni főorvos úr véleményét arról, orvosi koplalás visszér ellen tennivalóim vannak.

orvosi koplalás visszér ellen

Köszönettel, Dr. KI Tisztelt Kérdező! Ha Önnek kizárólag csak epehólyag polypja van és semmi más nem bonyolítja a helyzetet, akkor egyetértek kollégám véleményévvel.

Minden nőnek napi 15 percet gyakorolnia kéne ezt a pózt Megmutatjuk, melyik az a jógapóz, amit nőként mindennap ajánlatos lenne gyakorolnunk — az egészségért és a fiatalságért. Így kezelj számtalan problémát diófalevéllel! Érdemes megjegyezni ezeket a módszereket! A tüdőgyulladás ősi titkos ellenszere ez a recept!

Tekintettel arra, hogy nem tudjuk, az elváltozás az elmúlt másfél év során mikor és milyen gyorsan növekedett, azt javasolom 3 hónap múlva történjék meg a következő ultrahangvizsgálat.

Ha tovább növekszik a polyp és meghaladja a 10 mm-t, akkor el kell távolítani az epehólyagot. Vannak ritka betegségek pl. De a döntést befolyásolja az is, hogy van-e epehólyagkövesség a polyp mellett, illetve vannak-e Önnek panaszai.

Péter Zoltán Jó napot! Ultrahangon ekkor megállapították hogy a bordaivig meg van nagyobbodva a máj illetve a lép is. Hepatitis A B C teljesen negatív.

Néha hányingerem van illetve enyhe fájdalmat érzek a lép illetve a máj környékén főleg étkezések után. Az első vérvétel előtt 9 hónapig szedtem egy új fogamzásgátlót Azalia illetve a második vérvételnél volt egy arcüreg gyulladásom amire antibiotikumot nem szedtem!

Sajnos az orvosom nem tudja mi okozhatja a gondot. Doktor úr Önnek lenne valami elképzelése hogy mi lehet a orvosi koplalás visszér ellen vagy esetleg lehet hogy a gyógyszer illetve a betegség okozta ezt?

Az orvos válaszol

Tisztelt Hölgyem! A hepatitis B és hepatitis C kizárása nagyon fontos, de az emelkedett májenzimeknek a hepatitis A, B és C fertőzésen kívül sok más oka lehet, Az biztos, hogy májenzimei nem az arcüreggyulladása miatt emelkedettek.

Ha nem tudnak továbblépni háziorvosával, akkor az a javaslatom, hogy keressen fel egy hepatológust. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr! Pár éve egy véradás alkalmával vírusos d-ágens nélküli B-tipusú hepatitist diagnosztizáltak nálam. A jelenlegi munkahelyemen A-tipusú hepatitis elleni védőoltást kapnak a dolgozók.

  1. 60+ Best egészséges images in | egészséges, egészség, gyógynövények
  2. Alezan visszér
  3. Egészséges életmóddal a visszér ellen!
  4. Оставив "морскую звезду", они увидели перед собой огромный светлый - И как ты себя чувствуешь.

Megkaphatom ezt a típusú oltást? Igen, megkaphatja, sőt javasolt is megkapnia. Kerekesszékes mozgáskorlátozott vagyok. Véres hasmenésem volt, akárcsak mostanság! Mivel a kúpot,amit felírtak nekem nem tudom bent tartani, széklettartási gondjaim miatt, így nem tesznek velem semmit! Nem tudom mit lehetne tenni ez ügyben, mert nem tudok kilépni a házból sem, mert folyton hasmenésem van! Megköszönném ha valami alternatívával tudnának nekem szolgálni.

Újabban be is lázasodom! Ha nem tudja benntartani a végbélkúpot, akkor a gyógyszerbevitel más formáit pl. Keresse fel gasztroenterológusát és beszéljék meg milyen lehetőségek vannak a betegség kiterjedésének, súlyosságának, panaszainak függvényében.

Édesanyámnak volt már epeköve és gyomorfekélye is. Esetleg lehet ez öröklődő betegség? Mi okozhatja ezt a panaszt? Az epekövességre való hajlam örökölhető, gyomorfekély is előfordulhat halmozottan családon belül.

orvosi koplalás visszér ellen

Ha nem szűnnek panaszai keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy eldöntsék milyen vizsgálatokra van szüksége. Egy hasi ultrahangvizsgálat, vérvétel és orvosi koplalás visszér ellen Helicobacter pylori fertőzés keresésére széklet vizsgálat széklet Helicobacter antigén vagy kilégzési teszt urea kilégzési teszt jön szóba.

Kérdések és válaszok

Péter Zoltán Üdvözlöm! Akár ettől is lehetnek. De érdemes lenne laktóz intolerancia irányába is vizsgálni, illetve ha nincs eredmény, akkor felkeresni egy gasztroenterológust Üdvözlettel dr. Péter Zoltán. Egy kérdésem lenne hogy chaga a visszér ellen 2 hete a székletem teljesen folyós vagyis víz majdnem ennek mik lehetnek az okai és kihez forduljak.

Orvosi koplalás visszér ellen is köszönöm válaszát válaszukat Üdvözlettel: Krisztián Tisztelt Krisztián! Ha két hétnél hosszabb ideig tart egy hasmenés, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, ez lehet háziorvos vagy gasztroenterológus. Az epekőben feltételezett koleszterin kő esetében minden orvos az epehólyag eltávolítását javasolja azt vélelmezik, ez lehetett az oka a hasnyálmirigy-gyulladásomnak egy évvel ezelőtt. Ilyen esetben melyik megoldás irányában érdemes gondolkodni: epehólyag eltávolítása, vagy ERCP?

Válaszát megköszönve: Tamás Tisztelt Tamás! Az epehólyag eltávolítása az epehólyagkövesség  megoldását, az ERCP az epeúti kövesség megoldását szolgálja. Ha hasnyálmirigy gyulladása volt, akkor epeúti kövesség orvosi koplalás visszér ellen lehetett előfordul, hogy ez magától megoldódik.

Péter Zoltán Üdvözlöm Doktor úr! Az lenne a kérdésem: nagyon magas a májfunkcióm GGTfáradékony vagyok, nagyon puffadások, emelett elég komoly emésztési problémám.

Íratkozz fel hírlevelünkre

Évek óta gasztroenterológiára járok, a hasi ultrahangon a hepar, elsősorban a bal lebeny kissé megnagyobbodott.

Ajánlaná a hepatológiai vizsgálatot és a Fibroscan CAP vizsgálatot? Ha a gasztroenterológiai konzultációk során tisztázódott a májbetegség oka, orvosi koplalás visszér ellen ebből fakadó teendők és a várható lefolyás, akkor nincs szükség külön hepatológiai konzultációra és Fibroscan CAP vizsgálatra.

Ellenkező esetben javasolom a hepatológiai vizsgálatot, melynek során eldől az is, hogy indokolt-e a Fibroscan CAP vizsgálat vagy sem. Két gyermekes édesanya vagyok, aki a második gyermeke születèse után egy epeműtéten is átesett! Két éve volt a orvosi koplalás visszér ellen, azóta napi több alkalommall van székletem! Erős görcsök, haspuffadás, hányinger kiséretében! Nem fogyok. Van mikor vizes, folyós, legutóbb azt vettem észre mintha "zselés" állagú lenne! Gyanakodtam a tejre! De már ott tartok hogy bármit eszem, pár perc és a mellékhelységben találom magam!

Előre is köszönöm a segítségét! Tisztelt Asszonyom! Ahogy Ön gondolta, lehet akár a tejtermékekben lévő laktóz is az oka, de az epeműtéttel is összefüggésben lehet és más oka is lehet. Vizsgálatokat kellene végezni ahhoz, hogy kiderüljön mi a teendő. Azt javasolom keressen fel egy gasztroenterológust. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy júniusában hasnyálmirigy gyulladásom volt. Azóta tartom a diétát. Érdeklődni szeretnék hogy akinek volt már ilyen betegsége, ihat-e valaha még alkoholt?

Persze nem napi szintre gondolok, csak alkalmankénti koccintásra. Ez attól függ, mi volt a hasnyálmirigy gyulladásának az oka, teljes értékű volt-e a gyógyulás. Elméletileg nem lehetetlen az alkalomszerű, nagyon kis mennyiségű alkohol fogyasztása, de ezt gasztroenterológusával kellene megbeszélnie. Ha alkohol okozta a korábbi hasnyálmirigy gyulladást, szerkezeti változás vagy hasnyálmirigy elégtelenség maradt vissza, akkor semmiképpen nem kellene kockáztatni.

Péter Zoltán Tisztelt Doktor úr! Feküdt már kórházban ahol beöntötték, távozott széklet. Szervi elváltozást nem találtak. Mi lehet az oka, hogy mindig megtelik a kis hasa széklettel? Köszönöm válaszát.

A kérdés tisztázásáért szeretnék rávilágítani bizonyos dolgokra, amit nem lehet megkerülni vagy szőnyeg alá seperni. Ma igen sokat lehet hallani a Candidiázisról, de én elgombásodásról beszélnék, amiért kb. Mi járul hozzá az elgombásodáshoz? Sajnos manapság sok olyan anyagot fogyasztunk, amelyek tartósítószereket tartalmaznak, ezek a nyomelemekkel sókat képeznek, lerakódnak, savasítanak. Nagyon sok savas ételt eszünk: tej és tejtermékek, gyümölcsök, cukrok, Ha az emésztőrendszer egyszer elromlik, a savasodás innen kezdve színre lép.

Tapasztalt gyerek-gasztroenterológust kellene felkeresni. Ha biztos nincs szervi elváltozás, működési zavar is állhat a háttérben. Szeretném megkérdezni hogy mennyi a normál értéke chromogranin szintnek? Köszönöm Tisztelt Kérdező! Enyhén emelkedett az érték.

63. Visszértágulatok (lábak visszeressége, aranyér) ellen

A gondozását végző orvossal kell megbeszélni, hogy mi lehet az oka. Kétszer ismételték egyre magasabbak az értékek. Milyen további vizsgálatokra lenne szükségem Ön szerint? Sokféle vizsgálatra lehet szüksége labor, képalkotó vizsgálatok stb. Fel kellene keresnie egy hepatológust, hogy kikérdezze, megvizsgálja Önt és döntsenek a szükséges vizsgálatokról.

További a témáról