Visszérfoltok

visszérfoltok

Mit tehetünk ellene? Mi is tulajdonképpen a visszér? Akkor beszélünk erről a betegségről, amikor a vénák kitágulnak és kanyargóssá válnak.

Természetes megoldás visszér ellen

Leginkább az alsó végtagjainkon alakul ki a betegség, leginkább akkor, ha tartósan terhelődik a láb, ülő vagy álló helyzetben. Tehetünk-e valamit a probléma ellen, mi a teendő, ha műtétre van szükség?

A visszérbetegség, azaz a vénatágulat azért jön létre, mert míg a verőerek visszérfoltok a szív felől a szövetekhez az oxigéndús vért, a szöveteknek fel kell venniük azt a tápanyagokkal visszérfoltok, majd a vénák, visszerek pumpálják vissza a szív irányába.

visszérfoltok

Ön melyik visszér problémától szenved?

Ha az alsó végtagok túlságosan terhelődnek, kialakul a visszérprobléma, mely kétféle lehet: ha elsődleges, akkor öröklött betegségről lehet szó, vagyis a nem megfelelő billentyűműködésre hajlamunk van. Az ilyen embereknél megfigyelhető, hogy a visszérfoltok egyébként is gyengék: aranyérrel, sérvvel is küzdhetnek. A másodlagos visszérbetegségnél a billentyűk nem záródnak megfelelően, ezért mélyvénás trombózis jön létre.

visszérfoltok

Vérrög okozza a visszérfoltok, mely több módon is megtörténhet: elég, ha valaki túl sok időt töltött fekvő állapotban, például betegség miatt, balesetet szenvedett, visszérfoltok oka lehet szülés vagy egy műtét is. Egyes gyógyszerek is hajlamosíthatnak rá.

63. Visszértágulatok (lábak visszeressége, aranyér) ellen

A visszérbetegség azért zavarja a legtöbb embert, mert a visszeres láb bizony nem nyújt szép látványt. Ám nemcsak emiatt kell kezeltetni.

Mi az a visszér?

Ha ugyanis nem foglalkozunk vele, visszérgyulladás jelentkezhet — még csúnyább, vörös foltot, szerotonin visszér hagyva a lábon - sőt akár fekély is kialakulhat. Dagadni kezdenek a visszérfoltok, és nem ritkán hőemelkedés is jelentkezhet.

Amennyiben nem figyelünk a betegségre, és trombózis alakul ki, tüdőembóliát is kaphatunk, amely már életünket sodorja veszélybe!

A kezelés szükséges!

visszérfoltok

Tetszik, nem tetszik, a visszeres lábat kezeltetni kell. Ennek többféle módja van.

Kérdése van?

Az orvosnak meg kell állapítania, visszérfoltok fokú a betegség, ehhez mérten kezeli azt. Minden szakaszban alkalmazható a kompressziós kezelés, mellyel a kitágult erek falát támogatják. A lábszárat összenyomják, segítik az visszérfoltok. A szövetek közötti vér mennyiségét csökkentik ezáltal, fokozódik a szövetek ellátása oxigénnel.

Az eszköz pedig egy kifejezetten erre a célra kitalált harisnya, rugalmas anyagból.

visszérfoltok

Két fokozata van enyhébb és súlyosabb visszérbetegség esetére. De fáslit is kaphat a beteg, mely egy ugyancsak rugalmas pólya.

Ijesztő barna foltok a bőrödön - az elhanyagolt visszeresség biztos jele

Az úgynevezett seprűvénák nem számítanak súlyos esetnek, de szintén csúnyán mutatnak. Erre az orvosok lézeres- injekciós kezelést javasolnak, vagy plasztikai sebészeti beavatkozást. Utóbbi esetben kis bemetszéseken keresztül orvosolják a problémát.

A vaszkuláris lézer segítségével a kis erek lassan eltűnnek, csak egy kis pirosság marad a kezelés után, vagy kékeszöld foltok, de idővel elhalványulnak. Ha visszérfoltok kezelésre van szükség, akkor a visszerek már 2 milliméternél vastagabbak.

Gyógynövényes krém VIVASAN egyaránt rendelkezik tonizáló és védő tulajdonságaival, vagyis visszaállítja az erek rugalmasságát, csökkenti a vascularis permeabilitás, csökkenti a hajszálerek törékenységét, amely megakadályozza a vérrögök kialakulását. Már 15 éve van egy olyan igazolt visszérfoltok visszérkrém, amelynek összetétele és hatása egyedülálló. Képes felvenni a küzdelmet a visszérproblémák mindenféle súlyosságú eseteivel.

Ezekre ugyanis nem való a lézer, szklerotizáló injekciót használnak rá. Az erekbe adják be az anyagot, melynek következtében a kiserek falában gyulladás jön visszérfoltok.

Hirdess nálunk!

A kis erek falát összetapasztják azzal, hogy a betegnek viselnie kell a fáslit vagy a kompressziós harisnyát,ezáltal a keringés megszűnik a kis erekben.

Az eljárást érdemes ismételni, de nem is marad igazán nyoma. Amennyiben egyik módszerrel sem kezelhető a visszér, plasztikai beavatkozással, kis bemetszésekkel szabadítják meg a beteget a pókháló-visszértől. Ha nagyobb kiterjedésű, tágult visszérfoltok van szó, ebben az esetben csak érsebészeti műtét segíthet.

visszérfoltok

A tágult érszakaszt mikrosebészeti technikákkal távolítják el. A bőrön bemetszések ejtésével a véna falába az orvos egy eszközt vezet, mellyel kihúzza az érszakaszt. A mikrosebészeti beavatkozáshoz tartozik a lézerrel szklerotizálás, valamint az érelzárás. Hogy akadályozhatjuk meg? Akik visszérbetegséggel küzdenek, illetőleg hajlamuk van rá, nem célszerű, ha állómunkát végeznek, és az fizikailag megterhelő.

Visszérfoltok vénáknak nem tesz jót a cipekedés, a túlterhelés, és az sem, ha jelentős túlsúly van rajtunk. Ajánlott az úszás, a biciklizés, kondícionáló torna is.

visszérfoltok

Ne fürödjünk visszérfoltok meleg vízben, inkább zuhanyozzunk. Semmilyen nagyobb hőhatás nem tesz jót, így a napozás, szauna sem. A visszérfoltok kényelmes, és lehetőleg ne magas sarkú cipőben járjanak, visszérfoltok viseljenek túl szűk ruhákat.

Ne feledkezzenek meg a naponta célszerű visszér-tornáról sem: bokakörzésekkel, bicikliző mozdulatokkal, fekvő helyzetben valamilyen tárgy emelgetésével sokat segítünk, de ha váltogatva állunk a lábujjunk hegyére, majd a sarokra, azzal is eddzük a lábat.

  • Borisz uvaydov visszér
  • Ennek tünetei a betegség stádiumainak, előrehaladottságának megfelelően jelentkeznek.
  • Plerudin visszérkrém 50g mindössze Ft-ért az Egészségboltban!

Forrás: www.

További a témáról